Omdat wij zelfstandig werken, weten wij dat de mensen die ons inschakelen bewust voor ons hebben gekozen als wij ze ontmoeten. Ze hebben van ons gehoord, ons bij een uitvaart van een kennis ‘in actie’ gezien of ons ergens in de media voorbij zien komen.

De laatste tijd komen er ook steeds meer mensen die via via van ons gehoord hebben. En zoals we weten is dat de ‘beste’ vorm van marketing: mond-tot-mond-reclame. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee, want dat is echt een eer. Als mensen die afscheid nemen, toch ergens een plekje voor ons hebben in die herinnering.

Maar nu zaten wij bij een familie op uitnodiging via een heeeeeeeeele verre kennis. Aan tafel de weduwe, zoon, heeeeeeeeele verre kennis en tussenpersoon van de verzekering. Goed gesprek gehad, uitleg gegeven over de mogelijkheden en manieren om te besparen vanwege een beperkt budget.

Maar ken je dat, als een stemmetje zegt: ‘Iets voelt niet goed.’ En je gaat toch maar door, want je wil niemand teleurstellen. Dingen die normaal lekker soepel gaan, zorgen ineens voor uitdagingen. Er gebeuren dingen waar wij geen invloed op hebben, maar we gaan door. Dus deze uitvaart kostte zoveel meer tijd, energie en moeite en we gingen maar door. Ondanks dat het stemmetje steeds luider werd.

Gelukkig was alles precies zoals de familie het wilde. Daar was geen speld tussen te krijgen. Maar er was duidelijk sprake van wrijving. Tussen familieleden onderling, vijandigheid naar ons toe en naar ons idee een hoop oud zeer. Die klik die wij altijd hebben met families waardoor ze lekker zichzelf kunnen zijn, ontbrak. Gelukkig konden we de lucht klaren bij het eindgesprek. Maar voor ons was het een goede les: luister naar je gevoel. En dat is wat ik jullie mee wil geven. Je hebt altijd de mogelijkheid om weg te lopen. Zeker als je als zelfstandige werkt.

We bedanken iedereen die vol lof over ons praat en ons aanraadt bij anderen. Wij hebben voor zoveel mooie, lieve en leuke mensen gewerkt. Wordt dus ook niet boos als een familie toch voor een andere uitvaartplanner kiest, zelfs als jij ze naar ons hebt gestuurd. Want wij passen niet bij iedereen en niet iedereen past bij ons. En weet je, dat is ook prima.

Pin It on Pinterest

Share This
Open chat
Goedendag,
Waar kunnen wij u mee helpen?